လူအမ်ားယံုၾကည္ထားတာေတြကို ဆန့္က်င္ျပီးေျပာရရင္ ဗီတာမင္စီက အေအးမိျခင္းကို ကာကြယ္မေပးႏိုင္ပါဘူး ဒါေပမဲ့သူက ခႏၶာကိုုယ္တစ္သ်ဴးေတြအတြက္ေတာ့ အရမ္းအေရးပါတယ္။ ေနာက္ျပီး သူကေသြးေၾကာေတြ၊ အရြတ္ေတြ အေရျပားေတြ တည္ေဆာက္တဲ့ေနရာမွာလည္း လိုအပ္သလို
တည္ေဆာက္ပးဖုိ႔အတြက္ သူက ခႏၶာကိုယ္ကို ကူညီေပးပါတယ္။ ဆိုးက်ိဴးေတြပဲ ရွိတာလား။
ဗီတာမင္စီက ေရမွာေပ်ာ္၀င္ႏိုင္တဲ့အတြက္ ခႏၶာကိုယ္မွာ သိုေလွာင္ထားလို႕ေတာ့ မရပါဘူး။ အဲဒီေတာ့ လိေမၼာ္သီးတစ္လံုးထက္ ဗီတာမင္စီဓါတ္ပိုမ်ားတဲ့ ေအာက္ပါ အာဟာရရွိတဲ့ အစားအစာေတြကို စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ ဗီတာမင္စီဓါတ္ပိုမိုၾကြယ္၀လာပါလိမ့္မယ္။
ငရုတ္ပြသီး
အဲဒီအသီးေတြက အေရာင္စံုတယ္။ ၾကြတ္ဆတ္တယ္။ ျပီးေတာ့ငရုတ္ပြသီးတစ္ျခမ္းမွာ ဗီတာမင္စီ ၁၅၅ မီလီဂရမ္ပါတယ္။
သေဘၤာသီး
သေဘၤာသီးတစ္ျခမ္းမွာ ဗီတာမင္စီ ၂၃၈ မီလီဂရမ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္သေဘၤာသီးက ဗီတာမင္ေအနဲ႔အမ်ွင္ဓါတ္ၾကြယ္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးလည္းျဖစ္တယ္။
မာလကာသီး
မာလကာသီးတစ္ျခမ္းမွာ ဗီတာမင္စီ ၃၇၇ မီလီဂရမ္ပါ၀င္တယ္။
ကိုက္လန္
ကလန္မွာ လိေမၼာ္သီးထက္ ဗီတာမင္စီဓါတ္ပိုမ်ားတယ္။ အရြက္၂ခုမွာ ဗီတာမင္စီ ၁၅၀ မီလီဂရမ္ပါ၀င္တယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီသီး
စေတာ္ဘယ္ရီသီးတစ္ျခမ္းမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ဓာတ္က ခပ္လတ္လတ္ လိေမၼာ္သီးမွာပါတဲ့ အေရအတြက္နဲ႕ညီမ်ွတယ္။
Monday, August 11, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment