
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=9215%2F မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္..
----------------------------------------------------------
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား(အသား) – ၂၀ က်ပ္သား (၃၂၀ ဂရမ္)
Mozzarella ခ်ိစ္ – ၂ခ်ပ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
Oregano – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (အေနာက္တုိင္း အေမႊးအၾကိဳင္)
ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၄၀ဂရမ္
ပါမုန္႔ေျခာက္ (Breadcrumb) – ၁ခြက္
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ေပးပါ)
----------------------------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္သားကို ပါးပါး အျပားၾကီးၾကီး ၂ခ်က္လွီးလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္သားျပား တစ္ခုကို Plastic Wraper (ပလက္စတစ္ စကၠဴ) ျဖင္႔အုပ္ျပီး အသားထုတဲ႔ (Hammer) ျဖင္႔အသားျပားျပီး ညီသြားေအာင္ ခပ္နာနာေလး ထုေပးပါ။
၃။ ျပီးေနာက္ ၀က္သားျပား ေပၚသုိ႔ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ Oregano မ်ားကိုျဖဴးေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သားျပားအလယ္မွာ ခ်ိစ္ ၁ျပားထည္႔ေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ေဘကြန္(သုိ႔) ခရမ္းခ်ဥ္သီး တင္၊ အေပၚမွ ခ်ိစ္၁ျပားထပ္တင္ေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ ၀က္သားကုိ စတုဂံပံုေခါက္လုိက္ျပီ သြားၾကားထုိးတံျဖင္႔ ၀က္သားကို ေဘးႏွစ္ဖက္ကို ပိတ္လုိက္ပါ။
ရ။ ျပီလွ်င္ ၀က္သားကုိ ဂ်ဳံကပ္ေပးျပီ ၾကက္ဥခြက္ထဲ စိမ္ေပးပါ။
၈။ အစာသြပ္ထားေသာ ၀က္သားကို ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ားျဖင္႔ လိမ္႔လိုက္ပါ။
၉။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း ေနာက္ ၀က္သားကို အစာသြပ္ေပးပါ။
၁၀။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၀က္သား၊ ခ်ိစ္ အစာသြပ္မ်ားကို နီညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၁၁။ ျပီေနာက္ ၀က္သား၊ ခ်ိစ္အစာသြပ္ အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ျပန္ဆယ္ေပးထားပါ။
၁၂။ ၀က္သား၊ ခ်ိစ္အစာသြပ္ အၾကြပ္ေၾကာ္ရျပီဆုိလွ်င္ ထပ္ျခမ္းျခမ္းျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေၾကာ္ျပီလွ်င္ ၀က္သားအစာသြပ္တြင္ ထုိးထားေသာ သြားၾကာထုိးတံမ်ား ျပန္ဖယ္ေပးပါ။
----------------------------------------------------------
Wutyee Food House
0 comments:
Post a Comment