ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲေတြဟာ ျပင္ဆင္ရတာအခ်ိန္ကုန္သက္သာျပီး အရသရိွတဲ့အတြက္ အလုပ္ရႈပ္သက္သာေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အခ်ိန္တိုင္းအတြက္ မေကာင္းပါဘူး။ ပါစတာ၊ ဆန္ျဖဴ အစရိွတဲ့ အစားအစာေတြဟာ အသက္ ၅၀ ေက်ာ္ လူၾကီးမ်ားအတြက္ ဦးေႏွာက္ေယာင္ယမ္းေစတတ္ျပီး စိတ္ဖိစီးမႈခံစားရလြယ္ကူေစေၾကာင္း ၂၀၁၃၊ ေအာက္တိုဘာလထုတ္ ဦးေႏွာက္ဆိုင္ရာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
အခ်ဳိရည္
ကိုကာကိုလာ၊ ဆိုဒါ စတဲ့အခ်ဳိရည္အေအးေတြဟာ ေရဆာျခင္းကို ထိထိေရာက္ေရာက္သက္သာေစႏိုင္ေပမယ့္ လိုအပ္တဲ့အခ်ိန္မွာပဲ မဟုတ္ပဲ အပ်င္းေျဖေသာက္ဖို႔ အသုံးျပဳမယ္ဆိုရင္ေတာ့ စိတ္ဖိစီးမႈပိုျပီး မ်ားလာေစႏိုင္တဲ့ အလားအလာရိွပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ မေသာက္ခင္မွာ ကိုယ့္အေျခအေနကို ျပန္သုံးသပ္ျပီးမွ စိတ္ဓါတ္က်ေနတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေရွာင္ရွားသင့္တဲ့အစားအစာတစ္မ်ဳိးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
အသင့္စားႏိုင္တဲ့အစားအစာမ်ား
အသင့္စားႏိုင္တဲ့အစားအစာကို စားသုံးတဲ့သူေတြဟာ မစားတဲ့သူထက္ စိတ္ဖိစီးမႈဒဏ္ ၅၁% ပိုခံစားႏုိင္ေခ်ရိွေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရိွထားပါတယ္။ ဟမ္ဘာဂါ၊ ေဟာ့ေဒါ့၊ ပီဇာ စတဲ့အစားအစာေတြလည္း ပါဝင္ပါတယ္။
Ref:worldobserveronline.com

0 comments:
Post a Comment