Saturday, October 18, 2014

ကိုယ္ဝန္မေဆာင္မီ ေၾကာ္ထားေသာအစား အစာမ်ား စားသံုးျခင္းက ဆီးခ်ဳိျဖစ္မည့္အႏၲရာယ္ျမင့္မား




အေမရိကန္ အမ်ဳိးသားကေလးက်န္းမာေရး ႏွင့္လူသားဖြံ႕ၿဖိဳးေရးဌာနက ျပဳလုပ္ေသာ ေလ့လာ မႈအသစ္တစ္ခုအရ ကိုယ္ဝန္မေဆာင္မီ ေၾကာ္ ထားေသာအစားအစာမ်ားကို ပံုမွန္စားသံုးျခင္း က ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္တြင္ ဆီးခ်ဳိျဖစ္ပြားႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ကို ျမင့္မားေစေၾကာင္း သိရသည္။

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါသည္ ကိုယ္ ဝန္မေဆာင္မီ ဆီးခ်ဳိေရာဂါမရွိခဲ့ေသာ ကိုယ္ဝန္ ေဆာင္ အမ်ဳိးသမီးတြင္ေတြ႕ရေသာ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ တစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္။

ဆရာဝန္မ်ားအေနျဖင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ ကာလ ၂၄ပတ္ႏွင့္ ၂၈ပတ္အတြင္း အေျခအေန ကို စစ္ေဆးေလ့ရွိသည္။ မထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေသာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ေၾကာင့္ ကေလးအရြယ္ အစား လြန္စြာႀကီးမားျခင္း၊ ေသြးဖိအားတက္ျခင္း သို႔မဟုတ္ ေသြးခ်ဳိအလြန္က်ဆင္းျခင္းတို႔ ျဖစ္ တတ္သည္။

ေလ့လာမႈစာတမ္းေရးသူ ေဒါက္တာကူအီ လင္က်န္သည္ ၄င္း၏လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ားႏွင့္ အတူ ဆယ္ႏွစ္တာကာလအတြင္း မွတ္တမ္း တင္ခဲ့ေသာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ ၂၁ဝဝဝ၏အခ်က္ အလက္မ်ားကို ေလ့လာခဲ့သည္။

ေလ့လာမႈကာ လအတြင္း ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဳိးသမီး ၈၅ဝ သည္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ပြားခဲ့သည္။

ေလ့လာမႈခံယူသူမ်ားသည္ ၄င္းတို႔စားေသာ အစားအစာ၊ လူေနမႈပံုစံတို႔ႏွင့္ပတ္သက္၍ ၄င္း တို႔အားေမးေသာ ေမးခြန္းမ်ားကို ၿပီးဆံုးေအာင္ ေျဖၾကားခဲ့သည္။ ေလ့လာမႈအရ ေၾကာ္ထားေသာ အစားအစာမ်ားစားသည့္ ႀကိမ္ႏႈန္းမ်ားေလေလ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ကာလ ဆီးခ်ဳိ
ျဖစ္ပြားႏႈန္းမ်ား ေလေလျဖစ္ ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ေၾကာ္ထားသည့္အစားအစာမ်ား တစ္ပတ္ လွ်င္ တစ္ႀကိမ္မွသံုးႀကိမ္အထိစားလွ်င္ ဆီးခ်ဳိ အႏၲရာယ္ ၁၃ရာခိုင္ႏႈန္းျမင့္မားၿပီး တစ္ပတ္လွ်င္ ေလးႀကိမ္မွ ေျခာက္ႀကိမ္အထိစားလွ်င္ ၃၁ရာ ခိုင္ႏႈန္းျမင့္မားၿပီး တစ္ပတ္လွ်င္ အနည္းဆံုး ခုနစ္ ႀကိမ္အထိစားပါက ရာခိုင္ႏႈန္း ၅ဝအထိ အႏၲရာယ္ ျမင့္မားသည္။

သို႔ေသာ္လည္း ေၾကာ္ထားေသာ အစားအစာမ်ားႏွင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ကာလ ဆီး ခ်ဳိျဖစ္ပြားမႈၾကား ကြင္းဆက္တစ္ခုကို အခိုင္အ မာတည္ေဆာက္ရန္ ေနာက္ထပ္ေလ့လာမႈလုပ္ ရန္လိုအပ္ေၾကာင္း ၄င္းသုေတသီတို႔က ေျပာၾကားခဲ့သည္။


ဝါရွင္တန္၊
Ref: HNGN

‪TheYangonTimes‬

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...